Ako si noblesne zariadiť kúpeľňu?

Poznáte to, ráno zvoní budík a vy musíte vstávať do nového dňa a pripraviť sa na každodenné povinnosti. Alebo opačný prípad, práve ste prišli z práce alebo výletu, deň sa chýli ku koncu a potrebujete sa pripraviť do postele. V oboch prípadoch navštívite kúpeľňu, a práve preto by táto miestnosť mala byť vkusne a prakticky zariadená.

Najnovšie trendy

V kúpeľni by, tak ako v iných miestnostiach, mali dominovať prírodné materiály ako je drevo, kameň alebo keramika. Farebné prevedenie by malo byť v jemných zemitých farbách alebo nadčasovej čiernej.

Noblesná kúpeľňa

Zariadenie

Zabudované vane postupne nahrádzajú voľne stojace a sprchový kút už býva oddelený len sklenenou stenou alebo nepremokavým závesom. Klasické závesné umývadla už sa postupne nahrádzajú umývadlami na doske, ktoré disponujú širokou škálou materiálov. Vybrať si môžete keramické, sklené, kovové alebo dokonca z mramoru. Na dosku potom môžete umiestniť doplnky ako dizajnové dávkovače mydla alebo misky na mydlo.

Dôležitou súčasťou kúpeľne sú uteráky a osušky. Dnes už máme možnosť vyberať z rôznych farieb a tvarov. Najdôležitejší je však výber materiálu, tak si poďme predstaviť najpoužívanejšie typy:

Bambusové uteráky: Bambus je prirodzene antibakteriálny, hypoalergénny a veľmi mäkký na dotyk. Má vysokú absorpciu a je šetrný k životnému prostrediu, pretože bambus je rýchlo obnoviteľný zdroj. Uteráky z bambusu majú tiež dlhú životnosť a dobré termoregulačné vlastnosti.

Uteráky z mikrovlákna: Mikrovlákno je syntetický materiál vyrobený z veľmi tenkých vlákien, zvyčajne polyesteru alebo nylonu. Ide o rýchloschnúci materiál, ktorý je mimoriadne savý. Je tiež jemný na dotyk a často sa používa pre športové alebo cestovné uteráky, pretože nezaberá veľa miesta a rýchlo sa suší.

Najbežnejším a najobľúbenejším materiálom je bavlna. Bavlna je mäkká, prirodzene absorpčná a priedušná. Je odolná a dobre znáša pranie, čo z nej robí ideálny materiál pre uteráky.

V našej ponuke nájdete aj jedinečné bavlnené uteráky z kolekcie návrhárky Evy Minge. Ide o nádherné uteráky, ktoré dodajú iskru luxusu každej kúpeľni. Vďaka elegantnému darčekovému baleniu nimi môžete potešiť nielen seba, ale aj vašich blízkych.

Eva Minge sada uterákovEva Minge uteráky v darčekovom balení

Podložka do kúpeľne

Nemenej dôležitou textíliou v kúpeľni je podložka. Vyberať treba pozorne. Vhodne vybratá podložka ochráni vašu kúpeľňu pred prebytočnou vodou, oživí priestor a vás ochráni pred pádom z pošmyknutia. Najpoužívanejším materiálom podložiek je bavlna kombinovaná s polyesterovým protišmykovým spodkom alebo čistá bavlna. Tento typ podložky nájdete v rôznych farebných variáciách a tvaroch, preto sa ľahko prispôsobí každej kúpeľni.

Náš tip

Žiadna kúpeľňa sa nezaobíde bez odpadkového koša, držiaka na kefku, misky na mydlo, toaletnej kefy a nádoby na tekuté mydlo. Ak všetky tieto elementy zladíme do jednotného štýlu a farby, krásne tým dotvoríme celý dojem kúpeľne. U nás nájdete hneď niekoľko takýchto sád. Na výber máte rôzne farebné variácie s povrchovou úpravou v dekore dreva alebo elegantné variácie s chrómovou povrchovou úpravou. Výber je len na Vás!

Sada kúpeľňových doplnkov